dissabte, 29 de maig del 2010

Oda als fills: estimada Elna

Elna, tu: tan petita, tan innocent, tan fràgil; Nouvinguda.

Després de tretze hores de part vas donar-te a conèixer a uns pares emocionats davant de l'increïble miracle de la vida. Per ser un ésser tan menut has creat al teu voltant una expectativa gegant. Cosins, oncles i tietes, avis i àvies, nebots i nebodes, cunyats, sogres, besavis i besàvies... tothom perd el nord per veure't. Tu, tan tranquil·la.

Innocència pura. Ets verge: en tu no hi ha cap mena de memòria ni experiència, no tens tabús ni prejudicis, no tens pors ni tens febleses, no tens rancors. Ets lliure de pensaments, il·lusions i fracassos. Ets una tabula rasa perfecta. Ets una espelma que tot just acaba d'encendre's i que li queda molt de combustible encara per a viure. Viu-la al màxim.

Has arribat en un món que no espera, un món que es mou cada dia més de pressa. Un món modern que oblida els seus avis i ignora els seus fills.

Elna, has tingut la sort de néixer dins d'una família que t'estimarà i que t'ensenyarà a estimar, amb uns pares que de ben segur que et sabran fer créixer i t'educaran com millor podran. Són increïbles. Cuida'ls.

Tu, pel món, no ets res, i per a tu, el món, ho serà tot. Però canviaràs el món.

Creixeràs i te n'adonaràs que tot i això, el món pot ser un paradís. Té coses precioses, Elna, llocs que ni tan sols jo puc creure'm que existeixin. Llocs que et poden fer oblidar fins i tot el temps. Perquè allà on hi ha tristesa també hi pot haver alegria i bellesa. I a on hi ha guerres també hi ha pau i tranquil·litat. Aprendràs que una llàgrima no només vol dir tristesa, també vol dir alegria. Aquest món val tant la pena!

Elna, tu: tan petita, tan innocent, tan fràgil; Nouvinguda.

Benvinguda.

2 comentaris:

  1. Ostres, quines paraules més maques... Se m'ha posat la pell de gallina!! :-)

    P.D: Ara feia molt que no em passava per aquí... Menys mal que tornes a escriure en català xD

    Salutacions!!

    ResponElimina